Keresés ebben a blogban

2016. április 26., kedd

X. PRO NATURA tanszimpóziumon a Bioludmillák csapat

Egyszer, még a tavasz elején meghívást kaptunk egy versenyre a X. PRO NATURA tanszipóziumra. A biológia tanárnő megkérdezte nem-e lenne kedvünk részt venni. Mindenki szeretett volna jönni, de nem lehetett. Én és Antónia voltunk megbízva hogy alítsuk össze a csapatot. Hosszas fáradság után megszületett a csapat melyben Bálint László, Deák Erika, Kövér Andrea, Marhát Antónia és Prezsmer Hunor szerepelt, valamint felkészítő tanárunk Gaál Zsuzsanna volt.
Csapatunk a "Bioludmillák'' nevet vélasztotta. Mi a BISEL módszert használtuk, mert olcsó, nem szükségesek drága eszközök és a makró gerinctelenek meghatározását használja. Több alkalommal voltunk terepen és megfigyelésen. Három mintavételi pontot jelöltünk ki a Kőröspatakon, ahol űrlapokat töltöttünk ki.
2016. április 09-én volt a verseny ami Tusnádfürdőn a Szent Kristóf panzióban volt megtartva. Para Zoltán a Vinca Minor egyesület vezetője tartott egy rövid bemutatót. Ezek után megmásztuk a Sólyomkövet melynek tengerszint feletti magassága 820-860 méter között változik. A panzióban kaptunk egy finom ebédet melynek elfogyasztása után bemutattuk a bemutatónkat, amellyel készültünk. Jött az eredményhirdetés: mi lettünk az elsők és még a különdíjat is elhoztuk. Délután elmentünk fürdeni a wellnessbe ami nagyon jól telt.

Ilyen volt ez a nap ami mindanyiunknak jól telt.

Bálint László
VII. A osztály





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése